Res Group https://www.resgroup.ro

Noutati

Prepararea cafelei in lume | Descopera cafeaua cu RES



Inainte de a cunoaste obieciurile Cubei, ale Arabiei Saudite ori Vietnamului in ceea ce priveste prepararea si servirea cafelei, sa aruncam o privire catre inceputurile espresorului. Vorbim despre italienii Luigi Bezzerra si Desiderio Pavoni, ambii un fel de Steve Jobs al espresso-ului. Bezzera a inventat espresorul la inceputul secolului al XX-lea, cautand o metoda rapida de obtinere a baturii de cafea direct in ceasca. Apa dintr-un compartiment al aparatului era infierbantata pana cand aceasta si aburul sub presiune treceau printr-un puc de cafea macinata. Mecanismul interior avea si un radiator ce racea apa de la 121 grade °C la 90 grade °C atunci cand trecea prin cafea.


Minusul aparatului era folosirea flacarii pentru incalzirea apei, ceea ce crea dificultati in controlarea presiunii si a temperaturii, reducand la zero probabilitatea de a obtine doua cesti cu cafea la fel. Insa in lumea espresso-ului, constanta in obtinerea de fiecare data a aceleiasi calitati a bauturii de cafea este esenta succesului.


Desiderio Pavoni a adus multiple imbunatatiri espresorului, noul aparat fiind numit "Ideale" si prezentat la Targul din Milano din 1906.


Din 1906 pana in prezent espresorul a evoluat, iar noi, cei de la RES, le spunem celor ce au sau doresc sa cumpere un espresor de cafea, ca obtinerea unei cafele de buna calitate in ceasca este strans legata de presiunea, temperatura apei, calitatea si gradul de macinare a boabelor de cafea. Nemaivorbind de reglarea rasnitei de cafea.


Ne mandrim cu faptul ca am creat Coffeemat Gold Crema: un amestec optim de boabe Robusta si Arabica, pentru a rezulta o bautura de cafea cu gust echilibrat si crema bogata, consistenta.



Din Romania poposim direct in Cuba si va facem cunostinta cu ceea ce se considera a fi aici o importanta activitate sociala si culturala: servirea unei cesti de Café Cubano. Este un espresso la a carui preparare se adauga zahar demerara, chiar in momentul in care curge din espresor, ceea ce duce la crearea unei bauturi mai dulci si mai vascoase decat in cazul in care zaharul s-ar adauga ulterior, in momentul servirii la masa.


Café Cubano este considerat un standard al dupa-amiezii in Cuba, asemenea ceaiului de la ora 5 in Anglia. Versiunile sale ce contin lapte - Cafe con Leche "Lattes" sau Cortaditos - sunt consumate la micul dejun, ca desert sau seara tarziu. De regula, insotite si de un pahar cu apa.


Continuam turul cafelei cu Arabia Saudita. Cafeaua de aici nu are culoarea inchisa cu care noi ne-am obisnuit, insa e realizata din boabe prajite de cafea, cu adaos de cardamom ori alte condimente precum sofran, cuisoare sau scortisoara. Are alaturi cel mai adesea curmale sau ciocolata.


Cestile folosite sunt mici, fara toarta, fiind umplute doar pe jumatate pentru ca lichidul sa se raceasca in timp scurt. Se ofera si se primesc folosind doar mana dreapta.


Incheiem acum cu Vietnam, unde e firesc a servi cafea cu ou: o combinatie de galbenus de ou, lapte condensat, zahar si cafea, denumita Cà Phê Trung. Seamana cu un tiramisu lichid si, fiind dulce, e adesea considerat un desert potrivit dupa masa. In mod traditional are alaturi si seminte prajite de floarea soarelui, cum se vede si in imaginea de mai jos.



Combinatii interesante am gasit si in Italia: Espresso Romano se serveste cu o felie de lamaie, iar in Mexic, specialitatea Cafe del Olla are in ea un baton de scortisoara.


Tags:
|
https://www.resgroup.ro

Toate drepturile sunt rezervate Romeuro Service srl © 2021
Realizat de EuroMarket.ro
Security check 0.16315600 1614541609