Res Group https://www.resgroup.ro

Cateva cifre despre cafea | Descopera cafeaua cu RES
Noutati

Cateva cifre despre cafea | Descopera cafeaua cu RESIn primul rand, tinem sa va spunem ca aceasta fotografie a fost realizata folosind cafeaua noastra. O spuma bogata si un gust intens inseamna un amestec echilibrat de cafea boabe Arabica si Robusta, lucru despre care am putea vorbi o zi intreaga: in cei 16 ani de activitate, am descoperit pas cu pas tainele cafelei si ale unui espresso reusit.

Doar in caz ca nu stiati, iata cateva cifre despre cafea: 70% dintre oameni isi beau cafeaua in maxim o ora de la trezire si in fiecare zi, in lume, se consuma 1600 milioane de cesti de cafea. Ca popularitate si consum, este a doua bautura dupa apa, dar si cel mai comercializat produs, imediat dupa petrol. Un espresso se face din 40-42 boabe de cafea, iar studiile au aratat ca intre orele 14 si 15, avem cel mai redus nivel de energie, ceea ce echivaleaza cu o invitatie la cafea pentru voi, cei ce cititi aceste randuri intre orele cu pricina.

Dureaza 4-5 ani sau chiar mai mult pentru ca un arbore de cafea sa aiba rod, iar odata prajita, boaba de cafea isi mareste volumul, dar scade in greutate prin pierderea apei – asemenea popcornului.

Potrivit unui studiu publicat in 2013 de Euromonitor, continand un top 50 al tarilor cele mai mari consumatoare de cafea, pe primele trei locuri se situeaza Finlanda (cu o medie de 2,64 cesti/zi), Norvegia (1,98 cesti/zi) si Olanda (1,84 cesti/zi). Urmeaza Slovenia, Austria, Serbia, Danemarca, Germania, Belgia si Brazilia. SUA este pe locul 22, iar Romania pe locul 38.

Sunt si alte amanunte interesante despre cafea – studiile au aratat ca barbatii beau cafea intrucat ii sprijina sa finalizeze diverse proiecte, in timp ce pe femei le ajuta sa se relaxeze. 63% dintre locuitorii din New York beau cafea, in timp ce in Londra 80% fac acest lucru. Brazilia e cel mai mare furnizor de cafea din lume, iar lista poate continua. Pe langa faptul ca este o bautura importanta si de folos pentru multi dintre noi, cafeaua are o istorie la fel de bogata precum gustul si aroma sa. Iar despre istoria cafelei vom vorbi data viitoare.


Tags:
|
https://www.resgroup.ro

Toate drepturile sunt rezervate Romeuro Service srl © 2021
Realizat de EuroMarket.ro
Security check 0.02681100 1614539783