Noutati

Drumul cafelei prin Hawaii, Brazilia, Mexic şi Vietnam


Drumul cafelei prin Hawaii, Brazilia, Mexic şi Vietnam
Drumul cafelei prin Hawaii, Brazilia, Mexic şi Vietnam

Insulele Hawaii sunt singura zonă din SUA în care se cultivă cafea, grație condițiilor propice cultivării acestor arbori: sol vulcanic, bogat în nutrienți, climă însorită și ploioasă, plus o altitudine de 300-900 metri deasupra nivelului mării.

De notat faptul că prima plantație datează din 1813, iar în prezent există aici 800 de astfel de plantații, cu vânzări anuale de 10.000.000 $. Cea mai apreciată cafea din Hawaii este un sortiment de Arabica ce poartă denumirea comercială Kona. Pentru aceasta, cererea la nivel mondial depășește cu brio producția, fiind totodată și una dintre cele mai scumpe din lume.


Drumul nostru continuă cu câteva statistici. Este al 6-lea producător de cafea din lume şi unul dintre cei mai mari producători de cafea organică certificată, are peste 100.000 de plantaţii, este principalul furnizor de cafea al SUA şi de aici provine soiul de cafea Altura, ce creşte la altitudini mari: vorbim despre Mexic, a doua locaţie după Hawaii în care ajungem, urmărind drumul cultivării cafelei în lume.


Poposim şi în Brazilia, gazda în această vară a Jocurilor Olimpice de la Rio şi ţara ce deține de 150 ani poziția de cel mai mare producător de cafea al lumii: o treime din cafeaua ce se bea la nivel global provine din Brazilia.


  


Mai mult, Brazilia este și cel mai mare exportator de cafea instant; atât cafeaua boabe, cât și cea instant ajung în cea mai mare cantitate în SUA, cel mai mare consumator de cafea din lume.


Vietnam este țara în care, potrivit specificului, cafeaua se servește precum în imagine, amestecată cu lapte condensat îndulcit.


  


Vietnam este al doilea mare producător de cafea din lume după Brazilia, de aici provenind în 2015 peste un miliard și jumătate de kg de cafea, mai precis 1.650.000.000 kg. Cafeaua este o parte importantă a economiei acestei țări, fiind depășită doar de exportul de orez.


Interesant este faptul că Vietnamul a înregistrat o expansiune rapidă în producerea de cafea, de la 6.000 tone în 1975 la aproape 2 milioane de tone în prezent.

Iar drumul cafelei nu se opreste aici.


 
Drumul cafelei prin Hawaii, Brazilia, Mexic şi Vietnam Noutati

Automate de cafea

Distribuitoare bauturi calde
Distribuitoare bauturi reci si snack-uri
Distribuitoare semi-automate
Espresoare profesionale de bar

Consumabile

Cafea Boabe
Cafea Instant
Cafea Monodoze - Cialde
Cafea Capsule
Ceai pulbere

Piese de schimb, Accesorii

Piese de schimb, accesorii
Sisteme de plata
Filtre de dedurizare apa
 
ResGroup
Cu speranta ca intreaga gama de produse si servicii prezentate aici vor veni cit mai bine in intimpinarea nevoilor dumneavoastra va invitam sa reveniti si sa revizitati site-ul nostru.
Info Res Group
SC ROMEURO SERVICE SRL
CUI RO11980333
Reg. Com. J22/479/1999
CS 30.000 Lei


 
Info Contact
0232-21.68.93 - Telefon/Fax
0729-15.68.77 - Mobil
0727-51.44.43 - Mobil
0722-78.73.79 - Mobil
office@resgroup.ro
Facebook resgroup.ro
Localizare pe harta