Noutati

Arborele de cafea si sortimente | Descopera cafeaua cu RES


Arborele de cafea si sortimente | Descopera cafeaua cu RES
Arborele de cafea si sortimente | Descopera cafeaua cu RES

Istoria cafelei e veche de mai bine de 1000 de ani, insa despre ea vom vorbi mai incolo. Va prezentam acum fructele arborelui de cafea, a caror culoare trece de la verde, la galben, apoi la rosu deschis si rosu purpuriu, cand ajung la maturitate. Boaba propriu-zisa de cafea ocupa aproximativ 25% din fruct, avand un aspect exterior similar ciresei; 68% este reprezentat de pulpa, iar restul tegument. Primele recolte se obtin dupa patru ani de la plantare sau chiar mai tarziu.


Un amanunt interesant despre arborii de cafea: florile lor, ce miros ca iasomia, se gasesc intotdeauna pe ramuri alaturi de fructe verzi, in parg sau coapte, in orice anotimp al anului. Arborii pot creste pana la 10 metri, insa de regula nu sunt lasati sa creasca atat de mult, pentru a usura recoltarea fructelor. Acestea sunt culese de cateva ori pe sezon, fiind alese doar cele mature. Urmeaza uscarea la soare, timp de 7-10 zile, dupa care fructele sunt batute pentru a se desprinde pulpa. Boabele verzi sunt apoi introduse la cuptor si prajite: culoarea maro se obtine dupa 10 minute, moment in care apar uleiurile si se dezvolta bogatia de arome specifice cafelei prajite. Cu cat gradul de prajire este mai mare, cu atat boabele devin mai inchise la culoare, mergand spre maro inchis si negru, cea din urma avand un continut mai redus de cofeina.


Cafea RES - Arabica si Robusta


Cele doua mari sortimente de cafea din lume sunt Arabica si Robusta. Boabele Arabica insumeaza 70-75% din productia de cafea mondiala, cafeaua din aceste boabe avand un gust mai fin, usor dulceag si aciditate ridicata. Arabica este considerata superioara cafelei Robusta, gustul celei din urma fiind mai puternic, mai aspru si amarui, continand de doua ori mai multa cofeina decat Arabica. Cei mai mari producatori de cafea sunt din Brazilia (preponderent Arabica si in cantitati mai mici Robusta), Columbia (Arabica), Mexic (Arabica), Indonezia (Robusta), Vietnam (Robusta) si India (Robusta si Arabica).


Gustul final al cafelei este dat de echilibrul amestecurilor: proportia intre Arabica si Robusta. De altfel, cu gandul la aceasta combinatie pentru un espresso cremos cu gust intens, bogat si matur, am ales cu atentie sortimentele de cafea boabe din portofoliul nostru de produse. Despre ele, detalii si comenzi la noi pe site sau la telefon 0232/216893.
Arborele de cafea si sortimente | Descopera cafeaua cu RES  Noutati

Automate de cafea

Distribuitoare bauturi calde
Distribuitoare bauturi reci si snack-uri
Distribuitoare semi-automate
Espresoare profesionale de bar

Consumabile

Cafea Boabe
Cafea Instant
Cafea Monodoze - Cialde
Cafea Capsule
Ceai pulbere

Piese de schimb, Accesorii

Piese de schimb, accesorii
Sisteme de plata
Filtre de dedurizare apa
 
ResGroup
Cu speranta ca intreaga gama de produse si servicii prezentate aici vor veni cit mai bine in intimpinarea nevoilor dumneavoastra va invitam sa reveniti si sa revizitati site-ul nostru.
Info Res Group
SC ROMEURO SERVICE SRL
CUI RO11980333
Reg. Com. J22/479/1999
CS 30.000 Lei


 
Info Contact
0232-21.68.93 - Telefon/Fax
0729-15.68.77 - Mobil
0727-51.44.43 - Mobil
0722-78.73.79 - Mobil
office@resgroup.ro
Facebook resgroup.ro
Localizare pe harta